direct naar inhoud van 3.3 Beoordeling functietoevoeging
Plan: Musselkanaal Centrum fase 1
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0037.BP0802-vs02

3.3 Beoordeling functietoevoeging

Zoals reeds aangegeven hebben de centrumas en haar aanliggende ruimten een aantal 'trekkers' nodig om publiek te trekken en centrumstatus te krijgen. Aan de Willem Diemerstraat liggen kansen voor deze functietoevoeging en kwaliteitsinjectie. De oude bibliotheek, het buurthuis 'De Kameleon' en de supermarkt op de hoek van de Marktstraat passen niet bij de gewenste centrumstatus en staan op een perceel met mogelijkheden. De percelen van beide panden zijn gelegen aan de centrumas en kunnen ruimte bieden aan nieuwe delen openbare ruimte. Voorliggend is de eerste fase: de bibliotheek-locatie. De hoeklocatie Marktstraat-Diemerstraat maakt onderdeel uit van fase 2.

Het voorliggende planvoorstel kan gezien worden als een welkome versterking voor het centrum in het algemeen en de centrumas in het bijzonder.

De 400 m2 overige winkelvoorzieningen hebben als doel om een aantrekkende werking op de detailhandel te verwezenlijken en het centrum daarmee levendiger te maken. De nieuwe appartementen hebben als positief effect dat de sociale controle in het centrum wordt vergroot. Ook de introductie van dienstverlenende en maatschappelijke voorzieningen draagt hier aan bij. Deze functies conflicteren niet met de woonfunctie en bezorgen het gebied activiteit verspreid over de gehele dag.